Powered by Blogger.

Sunday, November 30, 2014

SOLD!!!

4 juta comments


Alhamdulillahh.. barut yang "kasteme cam tak berminat" tu dah terjual.. tak tau apa masalah die bile order tapi tak bayar2 dah trus senyap.. bersangka baik.. mungkin hp die hilang kot.. terima kasih kepada yang membeli.. 

Kalau sesape berminat nak order barut boleh terus ke page Barut By Eda Ejai.. kat situ ade stock corak kain yang boleh korang pilih.. kalau malas nak order kat page boleh trus whatsApp/telegram kat no ni 013-3976474 eda.. kat whatsapp nanti kite boleh borak2 pasal corak ngan saiz skali.. jangan risau ai tak makan orang.. hehehe.. 

Oh lupe nak cite.. kalau order barut biasenya masa yang diambil untuk menyiapkan tempahan dalam seminggu ke dua minggu.. kalau lambat skit tu maap la ye.. iklan banyak kat umah ni.. hehehhe.. 



Saturday, November 29, 2014

2nd Grading Taekwondo Harith..

0 juta comments
Ye hari ni hari grading harith.. dah tak sekolah kat Genius Aulad tapi klas taekwondo masih lagi berjalan macam biasa.. Ntah kenapa harith plak start demam, batuk ngan sesema hari ni.. demam tekejut sebab kene tinggal ngan abah die kot.. 

Mr Ejai plak tak de kali ni.. mr ejai kene amek gamba sepupu die kawen kat Kuala Nerang.. dah bergerak pon malam tadi naik bas dari sini dengan saudara mara yang lain.. Dan rasenye moment nilah moment yang mr ejai tak nak tinggalkan.. mr ejai dah pesan awal2 nanti amek gamba dengan vidoe mase test.. baik la pak encik.. saya dah recordkan.. nanti balik boleh buat postmortem ye..


Mase ni tengah buat regangan.. sebelom buat ape2 aktiviti kena la regangkan badan dulu kan.. Master Arun pon tengah betulkan tali pinggang die..

Bile dah siap semua, Master besar pon dah sampai, boleh la mule test dah.. 




Dah hujung2 tahun cam ni la.. mase mule2 dulu penuh satu floor sampai master pon jenuh nak mengajar.. skarang tinggal 7 orang je.. dalam video  ni 4 orang..  lagi 3 orang amek test selepas derang ni.. 

Test untuk naik Yellow Two ni derang buat pergerakan yang basic & taegeuk 1 je.. Taegeuk 1 tu pon buat sampai step 11.. 


Hasnaa plak busy mewarna.. ni je la ubat nak bagi die diam.. kalau abah die ade boleh juge bagi hp abah die bukak youtube.. 


Malam tadi dah carik gamba2 My Little Pony dari google.. print sesiap.. Alhamdulillah hasnaa tak mengamok or tejerit2 masa harith buat test tadi.. (die memang suke jerit2.. sampai sakit telinga omak ni ha)


Akhir sekali, kata2 akhir dari master besar.. master besa dah bagi tau berita gembira yang semua student lulus test ni.. yeayyy.. lega omak.. tak lame lagi boleh pakai tali pinggang Yellow Two kale oren.. Master besar pesan lagi yang lepas ni kene lebih fokus sebab nak kene belajar buat Taegeuk 2 pulak.. step same ade 18 step cume pergerakan je lain skit.. Alhamdulillahh lulus test ni.. mr ejai pon sonok gak la tu kat kedah nun.. semoga esok dapat balik dengan selamat.. aminn...




Video Klip Hazama - Malaikat

0 juta comments
Kemarin ade tertengok video klip Malaikat dari Hazama ni.. 

Mula2 cam tak paham.. dah hujung2 baru paham.. sape nak tau kene la tengok sendiri.. 




Dan part nak dekat last2 tu mase pompuan tu bace doa mase nak tido, pas tu ade Hazama ngan pemuzik semua dalam bilik tetibe teringat kat cerita Gila-gila Pengantin Remaja.. hehehhe.. Kalau korang tak ingat cerita yang mane, boleh la klik play kat video ka bawah ni..  





Ada persamaan skit kan.. 





Friday, November 28, 2014

Sarapan Roti Canai..

0 juta comments
Hari ni mintak cuti tak buat sarapan.. dapor tutup operasi hari ni.. alasan sebab malas nak masak.. wahhh.. buleh ke malas2 nak masak ni?? boleh tapi jangan amalkan selalu.. hahahhhaha...

Pagi tadi kitorang tiga beranak pegi la mamak bawah tu.. harith nak makan roti kosong je.. hasnaa pon same.. omak die plak roti telur.. makan la anak branak kat situ.. mr ejai dah pegi keje.. 



Abang harith yang bz melayan roti kosong die.. kejap nampak kejap tak nampak lesung pipit kamu ni.. dah makn besar makin tak bape nampak..


Si kenit hasnaa ni plak tak nak duduk kat kerusi.. penat ibu dok pusing2 kepala sebab die asek dok tawaf meja makan.. nak ikat kat kerusi nanti orang tengok kejam sangat plak kan.. seb baik tak ramai orang kat mamak.. suke kamu la.. asalkan tak telangga orang bawak makanan or air tu pon dah kire bagus dah.. pas ni kalau nak makan kene ade mr ejai skali.. boleh tolong2 tengokkan anak2.. 





Barut Tradisional Buat Fieza..

10 juta comments
Sebenarnye ni 1st time buat barut putih bersih bak embun pagi cam ni.. sebelom ni buat barut yang corak2 je.. tibe2 sorang sahabat mase skolah dulu request nak order barut kale putih cam ni..  tak pe ku gagahkan juge carik kain sebab kain sedia ada yang kat rumah ni semua kain corak..


Ni barut saiz M.. 6 helai..


Ni plak barut saiz L 4 helai..


Alhamdulillahhh.. dah settle 10 helai kain barut buat Fieza.. dah pos pon.. insyaAllah kalau tak de pape sampai la kot kat rumah.. 

Kalau ade sesape yang nak beli barut untuk pakai sendiri (maksudnye pakaikan kat anak la ye) atau pon nak buat sebagai hadiah boleh la tengok2 kat page ai ni ye.. hehehhe.. boleh klik sini --> Barut By Eda Ejai




Wednesday, November 26, 2014

Redeem Bonus Link

14 juta comments
Sabtu lepas Mr ejai bagi tau yang point bonus link dah expired 100 point sebulan.. adoi la.. nak collect dah la susah payah.. tiap isi minyak kete ngan moto je la nak collect point pon.. pas tu sesuke die nak expired.. ini tak boleh jadi.. kene redeem gak walau point tak banyak..

Setelah difikir semasaknye.. maka kami asben n wife dah sebulat suara nak redeem barang ni.. hari sabtu redeem, semalam dah sampai.. jeng jeng jeng...


Lihat la barang kes ni.. macam nak gugur jantung abang dispatch ni ketuk pintu umah.. 


ape agaknye ye..


Taraaaa... bekas bekal ngan bekas air transformers.. ni nak bagi kat abam harith.. nanti bukak sekolah dah tak payah beli bekas air ngan bekas bekal.. pkai je yang pree ni.. sesuai sangat ngan die kan.. bdak laki elok la corak2 gini.. bagi pakai hello kitty nanti abes kawan2 sekelas ketawa..



WorldLESS Wednesday 26-11-2014

0 juta comments

Welcome to our family.. 

Ni cucu ke empat abang long.. dah cicit ke empat juge buat abah.. 

Baby gurl.. Lahir 24 nov lepas jam 8.37 malam dan berat 2.88kg di hospital Seri Manjung Perak..

Tak sabanye nak jumpe cucu baru ni!!!

Monday, November 24, 2014

Barut Ready Stock..

4 juta comments




~~READY STOCK~~


Material : Cotton Flannel

Ukuran : 18" x 6" (ukuran dalam inci)
Sehelai RM6 (dalam gamba ada 5 helai)
Postage RM6 (Semenanjung Malaysia), RM10 (Sabah & Sarawak)

Kalau nak cepat boleh terus whatsApp/telegram ke talian 013-3976474 (eda)




(nak let go sebab customer macam tak berminat..)



Sunday, November 23, 2014

Hari Terakhir Di Istanbul..

0 juta comments



Fefiling rasa macam pegi bercuti kat turki plak kan.. Tetibe rase dapat join lisa surihani pegi carik tomok macam citer 'Istanbul Aku Datang'.. Hehehhehe.. Gamba ehssn pokcik google..

Tak de pegi Turki pon.. Passport pon nan hado cam ne nak pegi.. Pegi dalam mimpi mungkin..

Sebenarnya nak cite pasal semalam.. Semalam amek report card harith kat skolah.. 


Semalam sampai kat skolah dalam kol 11.15 pg cam tu.. Nak jumpe teacher kene amek no.. Dapat no 22.. Ni gamba kat depan pintu klas harith.. Harith klas sesi pagi 6 istanbul.. 6 al idrisi pakai klas yang sama untuk sesi petang.. Mase tunggu turn memang tak de sape pon yang tunggu.. Kat dalam klas ade parent yang jumpe teacher lela (teacher klas harith).. Tunggu dalam 10-15 minit cam tu..



Sempat snap gamba sipi2 muke mr ejai.. Hehehe.. 

Elok je parent yang kat dalam keluar kitorang plak masuk.. Tengok perkembangan harith je kat report card.. Teacher lela pon ade bg tau harith dah banyak perkembangan yang positif.. Alhamdulillahh.. Abes dah sesi luahan hati kat teacher lela.. Abes dah air mata pon tumpah.. Tacing btol.. Teacher lela dah jadi teacher klas harith dari taun lepas kat klas 5 kaherah.. Pas tu teacher kate dah nak benti dah..  Skali tetibe taun ni jadi teacher klas harith juge.. Bersyukur sangat sebab teacher lela pon rajin sangat melayan harith kat skolah.. Terima kasih banyak.. Dan kali ni betul2 teacher lela nak benti.. Tahun depan dah tak de kat skolah.. Good luck untuk teacher lela dengan ape yang teacher nak buat lepas ni nanti..

Isi hati pon dah terluah.. Air mata pon dah banyak tumpah.. Pelok cium teacher lela pon dah.. Kitorang bergegas ke tingkat 1 plak sebab klas taekwondo harith dah start.. Elok je kuar dari klas banyak la plak parent klas lain tengok pelik kat omak si fadhlan ni sebab hidung merah pas kuar dari klas.. Sory la ye omak fadhlan ni cepat tersentuh.. 


Ni la harta harith yang kitorang pickup kat skolah.. Kraftangan yang harith buat untuk term 2 ni.. Buku2 latihan ngan report card.. 


Ni view dari teacher lela kat page last report card.. 

Kejap je masa berlalu.. Habis dah alam pra skolah.. Pas ni nak masuk alam sekolah rendah plak.. Semua ni akan jadi kenangan buat harith.. Dah boleh tutup buku tadika.. Bukak buku skolah rendah plak.. 


Nanti kalau ade masa mungkin buat enrty pasal sekolah rendah harith plak.. Buat mase ni persiapan tak de buat lagi untuk masuk darjah satu.. Baju sume blom carik lagi.. InsyaAllah dalam masa terdekat ni kot..





Friday, November 21, 2014

Hari Terakhir Persekolahan Tahun 2014..

0 juta comments
Hari terakhir persekolahan abang harith tak semeriah tahun lepas.. mungkin sebab tahun lepas omak pon ade geng mak2, tapi tahun ni dah tak de.. 

Mase drive nak amek abang harith tadi mata dah rase nak begenang2.. tapi boleh tahan lagi.. tak de air mate pon yang jatuh.. cuma rase sebak skit je.. sebab hari la last amek abang harith kat sekolah Genius Aulad Bandar Tun Hussein Onn.. dua tahun juge la mengulang hari2 amek abang harith kat sekolah.. bila kenang balik mase mule2 masuk sekolah dua tahun lepas rase cepatnya masa berlalu..  


Ni tadi mase lepas amek harith kat sekolah.. ni je kawan die yang ade kat bawah.. kalau datang awal tadi boleh amek gamba budak2 lain yang naik van.. lagi ramai.. 


dari kiri Adam, Zahin ngan Fadhlan (kat sekolah teacher ngan kengkawan panggil Fadhlan) derang ni satu klas.. mama Zahin yang ajak amek gamba tadi.. adam ngan zahin akan bersekolah kat sekolah dalam BTHO je.. harith je la sekolah kat area umah ni ha.. ntah bila la nak jumpe derang lagi.. tapi insyaAllah setiap hari sabtu harith datang kat sekolah ni untuk klas taekwondo ngan Master Arun.. dah biase ngan Master Arun, kalau tukar tempat nanti risau harith plak tak biase.. lagi pon hari sabtu je..


Melayan dua bradik yang nak amek gamba kat bawah skolah tadi..



Dah macam nak same besar je dua beradik ni..



Happynye abang nih.. die macam tak tau je yang ni la hari last die skolah.. kat tangan die tu goodie beg dari Iman Insyirah sebab ade sambutan birthday untuk bulan nov & dis..

Begerak balik ke rumah.. time2 ni la radio keluar lagu Kenangan Terindah... adoi la.. nape la omak ni tacing sangat.. sambil nak sampaikan ke trafik light BTHO tu pon rase lambantnye la.. udah ujan bejurai omak ni ha.. kalah mase nak abes tingkatan 5 rasenye ni.. anak yang sekolah tapi mak yang emosi lebih.. okeh.. abes je lagu dah tak boleh nangis sebab dah masuk hiway.. nnt mate kabur udah tak nampak jalan..

Pape pon terima kaseh buat semua teacher Genius Aulad Bandar Tun Hussein Onn sebab dah ajar macam2 kat fadhlan harith selama dua tahun ni.. dari die tak bape nak becakap sampai dah boleh becakap.. halalkan makan minum dan ilmu yang telah dicurahkan selama ni.. ampun maaf juge kalau fadhlan harith ade buat teacher terguris hati atau menyinggung perasaan.. terima kasih semua... Mata makin bepinau2 plak.. haishh.. 




Nota kaki~rindu geng2 mummy gojes tahun lepas.. kalau ade derang mesti dah abes bahu derang basah kene air mate ai.. 



Thursday, November 20, 2014

Shahir Dah Kahwin??

0 juta comments

Memang dah jadi viral dah gamba si shahir ni kawen kan.. kecoh gak la malam semalam kat fb..

Ni la gamba yang dikatekan tu.. tekejut akak ni..



Nampak same kan.. tapi tak serupe.. sampai Shahir tunjuk gamba ni kat mak die pon mak die tak boleh nak beza..

Tapi rasenye aku pernah ternampak gamba ni kat satu blog tukang amek gambo dulu.. dan letak link kat ruangan komen gamba tu.. haaa..



sesape nak tengok sejauh mane kesamaannya muke shahir ngan orang dalam gamba ni, boleh klik kat link kat sini --> Din dan Ida

Dah lame dah gamba tu.. kalau tak silap tahun 2012 rasenye.. dah 2 tahun dah.. ntah2 dah ade baby kot Din ngan Ida ni..


Relek2..Jangan marah ye Shahir.. hehhehe.. akak bukan ape, kang takot ramai anak2 dara yang meroyan tengok gambo ko kat situ.. bukan anak dara je, mak dara pon boleh sakit jantung kamu tau..





Tengok le ni.. sampai akak nyeghongin pon kene marah.. hahahaha.. akak tak kisah..

Jadinye terjawab la sudah yang sebenornye Shahir belom kawen dan die pon tak ilang sebab pegi honeymoon.. hahhahahha..

 Alhamdulillah.. semoga kamu dimurahkan rejeki.. dan diberikan kesihatan yang baik ye.. segala dugaan tu anggap je macam angin lalu aje yek.. 






Friday, November 14, 2014

Outdoor Pengantin..

0 juta comments
Yeayy.. hari ini ikut encik abah amek gamba pengantin..

hehehhe.. bukan orang lain pon sepupu die je.. boleh la dari tak de buat ape kat rumah, syok gak kalau dapat pegi jalan-jalan same. boleh cuci mata.. hehehhe..


Tengah OTW ke rumah chu.. nak bawak pengantin pegi outdoor..





Sesambil tunggu pengantin turun dari rumah.. 

Macam nak dekat same je kan muka dua beranak ni.. mana tak tumpah kuah kalau ke nasik ye dak.. hehehhe...


DAh mula dah.. anak dara sorang tu pon nak join juge..



Ambek jangan tak ambik.. hehehhe..



Sempat tuka baju pengantin tu ye.. 

Ape la yang diborakkan dua beradik tu.. 



Yeayyy.. dah settle semua.. dah boleh balik rumah.. semua dah penat.. nak balik tido.. hehhehe.. 


Apa-apa pon selamat pengantin baru Atin dan suami.. semoga perkahwinan ini berkekalan hingga ke syurga.. aminnn..


Thursday, November 13, 2014

Hari Lahir Yang Ke 31 Tahun..

2 juta comments
Allahuakhbar.. dah 31 tahun aku hari ni.. 

Terima kasih kat mak sebab mak lahirkan kite kat dunia ni.. tanpa mak kite pon tak dapat tengok dunia dan membesar sampai umor 31 hari ni..

Rasa sangat bertuah sebab umur yang dah masok 31 tahun ni aku masih punya mak, abah, suami, anak2 dan adik beradik.. kalau nak dibandingkan dengan mak dulu, kecik2 dah jadi yatim piatu.. sian mak.. Semoga mak sihat dan dipanjangkan usia.. aminn..

Tak lupe gak kat abah.. semoga abah juge sihat2 aje kat kampung.. 


Dan disebabkan hari ni beday gurl maka beday gurl yang dah kertu ni dah request kat mr ejai nak cheese cake.. gile demand kan.. hehheeh.. 

Tetapi mr ejai tapow cheese nan je.. tak pe la.. janji cheese lebih.. terime kasih sayang..  




Terima kasih mr ejai dan kawan2 yang wish by hari ni.. terima kasih juga kat mr ejai sebab doakan kesejahteraan, kesihatan dan ke'success'an saye ye.. hehehhe.. 

Terima kasih semua.. i lap uollss... hehehhee...





Nota kaki~throwback.. 14 tahun lepas 13 nov adalah hari pertama SPM.. tak ramai yang wish sebab masing2 bz nak exam.. rindu skolah.. rindu STESMA.. 



Monday, November 10, 2014

Demam AF Dah Berakhir...

2 juta comments

Tahniah buat Firman yang dah berjaya jadi juara AF 2014..

Semoga niat beliau untuk membantu keluarga tercapai selepas habis program AF kali ni.. tahniahhh...




Sunday, November 9, 2014

Kelas Taekwondo Hari Ni..

0 juta comments


Hari ni datang klas tapi cume 5 orang student je yang datang temasuk Harith..bdak2 lain ramai yang tak datang.. tak tau mane pagi.. dah ujung taun kot.. ramai yang ada hal lain kot.. kenduri kawen mungkin..


Dan hari ni Master Arun (cikgu yang ajar taekwondo) bagi task kat harith .. Harith kene ajar irsyad buat taegeuk 1.. hahahha.. tekebil2 bijik mate harith tetibe kena ajar orang plak kan.. selalu orang je ajar die.. ni kene ajar orang.. sebab irsyad blom lepas nak buat taegeuk 1..

Macam kelakar je bile tengok harith ajar.. die pon cam blur2 ape nak buat.. nak kire step or nak betulkan step irsyad.. antara yang kelakar bile harith dah buat step yang ke dua, tapi irsyad plak lari gi toilet.. harith plak statik je kejung kat step kedua tu.. muke still blur sebab anak murid dah lari.. hahahha.. 

Kalau tak de pape minggu depan Master Arun bagi borang test untuk naik tali pinggang oren.. minggu lagi satu plak trus test ngan Master Besar.. dan minggu ni juga last harith pakai uniform sekolah Genius Aulad.. sedih plak sebab dah 2 tahun kat skolah ni.. tapi tak pe. insyaAllah setiap sabtu still pegi klas taekwondo kat sini.. 



Nota Kaki ~ Masa Master Arun suruh ajar irsyad tadi teringat mr ejai cite yang die pernah ajar bdak2 taekwondo skolah sri muara buat taegeuk dulu.. masa form 3 kot kalau tak silap.. like father like son kan.. hehehhe..




Friday, November 7, 2014

Ada Apa Dengan Cinta – 2014 (Mini Drama)

0 juta comments


Nak juge buat entry pasal ni..

Tadi nampak kat wall ramai juge yang cakap pasal cite Ada Apa Dengan Cinta 2014 ni.. ni baru 10 minit.. ade lagi video yang bakal muncul kesinambungan daripada cerita Ada Apa Dengan Cinta taun 2002 dulu.. 

Gile la.. ini cite sambung dari zaman aku form 6 dulu.. macam best je.. dari zaman skolah skang trus ke zaman dah keje.. tak sabar nak tunggu episod yang baru.. tetibe teringat zaman form 6.. rindunyeee...




Page Barut By Eda Ejai Dah Ada..

4 juta comments


Hehehhe.. page Barut By Eda Ejai dah selamat dilancarkan minggu lepas.. dan gamba stroller biru ni menjadi ikon kepada Barut By Eda Ejai.. hehehhe.. (Sebenarnye dah lama pakai gamba stroller ni letak note kat dalam barut bila tiap kali orang order.. Bila buat page barut ni terus la letak kat picture profile..)



Ni plak view kat header page barut ni.. kalau lain tu bukan page dari den la yo..

Bile mula buat barut?

Rasenya kalau tak silap mase pregnant hasnaa dulu.. kat entry Mempersiapkan Sarang 3 tahun lepas.. sejak dari tu secara langsung ade plak kawan2 yang hantar kain soh tolong buatkan barut.. lama kelamaan makin ramai.. dan ada pulak kawan yang suggest kat kawan lain soh beli or tempah barut.. rezeki kat barut makin banyak dah Allah permudahkan..


Dan gamba2 kat bawah ni sume adalah antara barut yang kawan2 tempah.. sebenarnye banyak lagi.. tapi letak sebahagian je la kot.. yang orang tak dikenali tempah pon ada..




















Setinggi ucapan terima kasih buat kawan2 yang dah mendoakan dan menyokong.. tak ketinggalan juga terima kasih buat mr Ejai sebab banyak layan songeh wife mu ini.. hehehe..

Jadi buat anda2 yang sedang mencari barut boleh la like page Barut By Eda Ejai ni ye.. harap dapat la bantu sedikit sebanyak dalam mencari kelengkapan menyambut baby baru..

Semoga bisnes ni terus maju dan dapat membantu ramai ibu muda diluar sana yang pening mane nak carik barut buat si manja anda.. aminnn...





 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez