Powered by Blogger.

Thursday, December 29, 2016

Gigi Pertama Fatheeni Haifaa..

0 juta comments

Dah dekat seminggu terasa gigi anak dara sorang ni nak tumbuh.. patut la ari tu badan macam dedo2 skit.. ini la punca die rupanya.. gigi nak tumbuh.. 

Umur 8 bulan 5 hari ni masih belum merangkak.. tapi dah boleh berdiri berpaut untuk berdiri.. ada macam kakak hasnaa dulu je.. 

Membesar dengan sihat ya anak.. semoga menjadi anak soleh, bijak dan mendengar kata ibu dan abah.. aminn..




Wednesday, December 28, 2016

WordLESS Wednesday 28-12-2016

0 juta comments

Kerja kat syarikat Oil & Gas cam ni la.. 

Tengah goreng karipap pon minyak sempat lagi nak melompat ke tangan..  




Tuesday, December 27, 2016

Lesen Lupa Nak Renew..

0 juta comments

Ni sambut beday beria2... tapi lesen pon boleh lupe die pon same mati time beday kite.. adoii.. nampak beno usia dah tua..

Tengok la ni.. Kalau orang tengok lesen cenggini pon memang boleh gelak.. ni lesen zaman 3 tahun lepas.. time ni dah boleh dah buat lesen yang macam ic tu.. cume tak de lagi buat kat pejabat pos.. 

Bile la nak renew ni.. sampai hari ni tak sempat lagi nak renew lesen.. minggu depan anak dah start skolah.. harap tak de la kene pegi menempuh ke jalan besar sane.. mujur sekolah anak dekat2 sini je.. 



Barut Baby Untuk Pak Encik..

0 juta comments
Perasan tak yang selalunya kaum mak2 je yang selalu take care pasal kelengkapan baby dalam perut..

tapi kali ni kaum bapak pon dah makin maju.. 

Nak tau sebab ape?? haa.. sebab ni la.. 

Barut ni ditempah oleh seorang bapa yang bakal menimang cahaya mata yang pertama..

Semangat betul.. 




Dah siap bagi tau baby boy katenye.. tapi bapak ni tak kisah pon kalau barut baby die kale pink.. pakai dalam baju je katenya.. tapi, kite pulak la rase kesian..  tak kan baby boy nak pakai kale pink pulak kan.. macam tak kene je.. jadi sebagai tukang jahit barut baby ni, hakak pon pilihkan la corak yang agak2 sesuai untuk baby boy.. harap bakal bapak ngan mak ni suke la.. 

Derang memang order 5 helai kain putih kosong ngan 5 helai kain flannel corak.. 


Alhamdulillah dah siap pon... harap esok seronok la derang bila kelangkapan baby derang dah hampir lengkap..

Seronok sangat bila dapat tolong orang siapkan kelengkapan nak sambut orang baru dalam keluarga... macam kite pulak yang nak dapat anak baru.. πŸ˜…


Semoga selamat bersalin la hendaknya.. aminnn...


Etika Pemakaian Lencana Dan Tanda Nama..

0 juta comments
Semalam mr ejai bagi tau pasal pemakaian lencana.. dapat dari group sekolah agama abam harith.. lupe nak mintak gamba tu.. tapi dalam gambar tu kate lencana ngan nametag kene letak kat atas poket..

Salah rupanye selama ni letak lencana sekolah ngan nametag abam harith.. kene tukar la nampak gayanya..




Ni sebenarnye dah siap jait pakai tangan.. lencana sekolah ngan nametag.. seb baik nametag tu baru letak kat satu baju.. kalau dah siap semua lagi la haru.. jadi kena la bukak balik dah jait balik.. yg nametag tu keras.. memang susah nak jait pakai tangan..kalau dapat jahit pakai mesen memang sangat la memudahkan kerja..


Seb baik jait kat atas poket.. senang skit.. boleh jahit pakai mesen je.. seminit dua dah siap.. 



taraaa.. dah siap!!! sebanarnye ade 3 helai baju sekolah.. dan dah siap pon letak lencana ngan nametag kat tempat yang sepatutnye..

korang dah siap ke kelengkapan anak2 nak sekolah ni??? hakak ni banyak lagi tak settle kome.. harapnye sempat la siapkan sebelum bukak sekolah ni,,

Wednesday, November 23, 2016

Cup Cake Untuk Jamuan Akhir Tahun Sekolah Agama Abam Harith..

0 juta comments
Ni ye yang boleh buat untuk abang harith.. jadi la dari tak buat langsung kan..






sape nak resipi boleh klik sini ye-- > Resipi Kek Coklat




Sunday, November 13, 2016

Hari Jadi Ke 33 Tahun..

0 juta comments
Hahahaha.. hakak dah 33 tahun uolssss.. 😁😚

Bila pikir2 balik dengan umur yang dah banyak ni apa yang dah hakak ni bagi untuk keuarga, agama, bangsa dan negara.. Allahuakhbar..

Terima kasih buat mak yang dah melahirkan.. abah yang membesarkan.. dan adik beradik yang dulu rajin menjaga masa kecik (sebab hakak kan anak bongsu).. 

Terima kasih juga buat asben mr ejai yang rajin nelayan kerenah bini mu ni.. 😘hehehe.. 

Buat kawan2 yang wish tq ya korang.. dan nak juga mintak maap kat kengkawan.. kat kengkawan sekolah, kawan poli dan kawan2 yang baru dan lama.. semua la..  maaf diatas segala salah silap sepanjang perkenalan kita.. dengan bertambah umur ni harap dapat kosong2 la ye.. tak kan nak tunggu hari raya je baru nak mintak maap ye dak.. πŸ˜€



Dan akhirnya dapat juga cheese cake di hari jadi yang ke 33 ni.. (sebelum ni ade je makan cheese cake ni tp kalau dpt mkn time beday lagi best kan.. hehhehe..)

Tq mr ejai belikan 2 potong cheese cake ni.. dapat la makan kongsi2 dengan anak2 dan suami.. alhamdulillahh..

Semoga segala impian  dapat tercapai.. aminnn..

Sunday, November 6, 2016

Musim Berkhatan Dah Bermula..

0 juta comments



Mudahnya nak sunatkan anak2 sekarang.. kalau dulu2 memang tok mudim datang ke rumah sunatkan anak2 atas batang pisang.. 

Pas tu zaman sunat pegi klinik pulak doktor sunatkan..

Dan sekarang up balik zaman tok mudim datang rumah sunatkan anak2.. kalau dah tok mudim datang rumah mane nak lari budak2 ni.. hehehhe.. 

Wednesday, September 21, 2016

Sambutan Hari Jadi Fatheeya Hasnaa Di Little Caliph..

0 juta comments
Hari ni ada birthday party buat kakak hasnaa dan kawan-kawan..


terima kasih kat teacher sebab sudi ambilkan gambar dan kasi kat ibu by whatsapp..  





Happy birthday kakak.. ibu doaka semoga kakak panjang usia dah dikurniakan kesihatan yang baik.. Jadi anak yang solehah.. semoga diperludahkan segala urusan di dunia dan akhirat.. aminnn..



Monday, September 19, 2016

Goodie Bag Untuk Kawan2 Fatheeya Hasnaa..

0 juta comments





Bila kita tengok anak gembira kita pon rase gembira..

Harapnya dengan goodie bag yang tak seberapa ni dapat la gembirakan hati kakak dan kawan-kawan kakak hasnaa kat sekolah nanti.. 


Tuesday, August 23, 2016

Cake Anniversary 2016..

0 juta comments

Hadiah Anniversary..

Ni cerita minggu lepas.. lambat skit nak up date.. biase la iklan banyak kat rumah ni..

Anniversary dapat apa?? Dapat sepotong cheese cake anniversary tahun ni.. alhamdulillahh.. bile usia perkahwinan dah semakin banyak, semakin banyak juga yang secara tak langsung kite belajar..

Dari hidup sorang.. lepas tu berdua.. bertiga, berempat dan sekarang dah berlima.. pejam celik pejam celik dah 9 tahun kawen.. serius,  memang sampai sekarang macam baru je kawen.. kadang2 sampai lupa yang kulit muka dah banyak kedut.. sebab masa untuk belek2 muka depan cermin pon sangat terhad.. tau2 kedut dah makin banyak..

Pape pon terima kasih sayang.. sebab belikan cheese cake anniversary kali ni.. paling penting teman ai sepanjang masa kat dalam labour room untuk besalinkan ketiga2 anak kite.. dari rasa sakit sikit2 sampai la sakit macam nak tecabut urat kat kepala ni.. terima kasih sebab rajin melayan kerenah ai yang macam 'Gepren Dari Neraka' ni.. hahahah... (menjadi betul Sharifah Sakinah belakon cite tu) tq ya sayang.. i lap u..muah muah.. ☺

K la.. nanti sambung update entry lain.. (gue sedang manfaatin masa anak2 sedang ketiduran) heheheh..


Wednesday, August 17, 2016

Dari Dua Kini Berlima..

0 juta comments

Dari berdua kini berlima..
Menyusuri liku-liku hidup bersama..
Dari 2007 kami bermula..
Semoga terus ke jannah kami akhirnya..
.
Dari berdua kini berlima..
Turun naik kami bersama..
Dari rumah pangsa ke rumah yang selesa..
Semoga kami dirahmati Allah hendaknya..
.
Dari berdua kini berlima..
Lepas sudah fasa pertama..
Kini hampir melepasi fasa ke dua..
Tabah dan sabar itulah kuncinya..
.
Dari berdua kini berlima..
Sembilan tahun sudah rupanya..
Harith, hasnaa, haifaa namanya..
Itulah anak-anak kami tiga orang semuanya..
.
@edaejai ♡ @ejai_ej
#happyanniversary


Nota kaki~kalau tak sebab malam tadi kuar notification kat hp, memang tak ingat la anniversary ni.. selalunye lewat sehari baru ingat.. lewat sebulan pon pernah.. heheheh...


Tuesday, August 16, 2016

Singki Mandi..

0 juta comments

Seronok kakak #fatheeyahasnaa balik sekolah hari ni.. tak sempat masok kereta dah bagi tau dapat sabun #carriejunior dengan mainan gajah pink..
.
Sampai rumah kakak tanya ibu "ibu, macam mane kakak nak pakai sabon ni sebab kat rumah kite tak de 'singki mandi' "
.
.
Err.. ape tu 'singki mandi'??
.
.
.
.
.
.
.
Rupe2nye ini singki mandi die -> 🛀🛀🛀🛀🛁🛁🛁🛁

Pengaruh iklan tv la ni..


Thursday, August 11, 2016

Marathon Menjahit Barut..

0 juta comments

Ye.. marathon nak siapkan barut orang.. nampak sikit je.. sorang order 5 helai.. lagi sorang order 10 helai.. selalu 10 helai sehari pon boleh siap, tapi bile dah ade anak kecik lambat skit la.. tambah2 pulak abam harith balik skolah agama kol 11pg.. kol 12 nak amek kakak hasnaa plak.. nanti kol 1 ptg nak hantar abam harith skolah kebangsaan lagi.. dan kene curi2 masa nak masak, nak mandikan adik haifaa, nak susukan die sampai la die tido dan ibu dapat buat semua task dengan aman..

Alahamdulillah.. walau buat keje dengan terkejar dan sambil takot2 kalau adik haifaa bangun, siap juga tempahan barut orang.. Rasa seronok dan bangga dengan diri sendiri.. πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ dan part paling best dapat duit... yeayyy.. walaupun hasilnya tak de la sampai beribu2 tapi ia tetap menyeronokkan..

Hehehe.. sebenarnye ade lagi order yang belum siap..insyaAllah siap dalam minggu ni juga.. ade sesape yang nak order barut baby meh la order kat eda ni.. dapat juge la isi masa lapang dari tak buat pape kat rumah ni ha.. tapi korang jangan la order tapi due date mggu depan nak branak..risau je tak sempat siap nanti korang kate eda lambat jahit pulak.. seelok2nye order la lagi 2-3 bulan sebelum due date.. biar semua settle awal sebelum baby keluar..



Nota kaki~ barut ni bukan utk baby korang je, kalau nak beli untuk dijadikan hadiah untuk kawan2 yang nak dapat baby pon boleh.. pape hal roger okeh..
whatsapp/telegram 013-3976474


Saturday, July 23, 2016

Sambutan Hari Raya Kat Sekolah Kakak Hasnaa..

0 juta comments
Seronoknya jadi kanak-kanak kan.. tak payah pikir masalah2 negara.. hehehhe.. kalah PM plak nak pikir masalah negara pulak kan.. 

Gamba2 kat bawah ni teacher Emy yang amekkan masa sambutan harai raya.. tq ye teacher emy sebab rajin kasi gamba kat omak ni ha..

jom layan gamba..



Teacher emy yang tudul pepel tu.. yang tudung peach pulak teacher farah..












Terima kasih semua yang menjayakan sambutan hari raya ni.. seronok dapat tengok anak2 gembira.. 


Wednesday, July 13, 2016

Barut Untuk Puan Ayu..

0 juta comments

Dapat order barut dari ayu.. Ayu  ni kawan satu skolah kat SEMAJA dulu.. kawan dari form 1.. lame juga tak jumpa.. last jumpa 5 tahun lepas kot kat kenduri kawen lin dulu.. Lin tu anak buah.. anak abang tapi kitorang sebaye.. dan sekolah pon same.. jadi ayu ni pon kire kawan lin ni juge la..

Ayu kawen tahun lepas kat ipoh.. sory ayu aku tak dapat datang wedding ko..huhuhu.. tau2 je dah pregnant dan kalau tak silap due date dalam bulan 8 cam tu..

Kepada ayu.. kalau ko bace entry blog aku ni aku just nak wish caiyok2!! Semoga dapat melahirkan 1st baby ko ni dengan selamat.. dan dengan lahirnya baby ko ni dapat memeriahkan lagi keluarga pakcik azhar.. hehehe..

Good luck my pren.. pakai barut baby ni bebaik ye.. aku buat dengan kaseh sayang tau.. hehehee...


Friday, July 8, 2016

Raya 2016

0 juta comments




















 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez